Zuurdesembeschuitbollen (ook gist) – Breadtopia

Beschuitbollen zijn eenvoudige poreuze bakplaatcakes die tijdens theetijd in het VK en daarbuiten worden gegeten. Gemaakt met slechts een paar ingrediënten, benadrukken ze de smaak van het graanmeel dat je kiest en je fermentatiebenadering, zuurdesem of gist. Bakpoeder maakt ook deel uit van het rijsproces, waardoor er veel luchtbellen ontstaan ​​die door het beslag springen en gaten aan de bovenkant van de crumpet achterlaten. Als je eenmaal onder de knie hebt hoe heet je pan moet maken en hoe hoog je het beslag moet gieten (het wordt in ringen gekookt), zijn beschuitbollen zo gemakkelijk te maken en absoluut heerlijk met boter en jam die in het sponsachtige oppervlak is gesmolten.

[Jump to recipe]

Kooktips

Het kostte me een paar batches om erachter te komen hoe ik goede beschuitbollen kon maken en dit zijn de belangrijkste dingen die ik heb geleerd:

Zorg dat de pan heet genoeg is om zacht te sissen als je het beslag erin giet, en zet het vuur dan lager voor de rest van het koken. Als je de beschuitbollen te snel kookt, zullen de bodems verbranden voordat de bovenkanten gaar zijn.

Vul de ringen niet meer dan een centimeter (ongeveer 3/8 inch) hoog. Als u te hoog vult, zal de onderkant van de crumpet opnieuw verbranden voordat de bovenkant gaar is.

Laat de bovenkant van de beschuitbollen doorborrelen en uitdrogen voordat je de optie om te draaien overweegt, tenzij de bodems natuurlijk verbranden. Als je te snel omdraait, sluit de bovenkant zich af en heb je geen klassieke beschuitbollen met gaten waar boter in kan smelten.

Gebruik je spatel en reukvermogen om te weten of de bodems van de beschuitbollen branden. Als dit gebeurt, verlaag dan het vuur van de pan en/of de crumpethoogte voor de volgende ronde.

Zuurdesem versus gist

In de receptopties voor beschuitbollen hieronder is het belangrijkste onderscheid of je instantgist of zuurdesemstarter gebruikt, omdat dit het beslagopbouwproces en de hoeveelheid bakpoeder en zout verandert (de zuurdesemversie gebruikt meer bakpoeder en dus minder zout). Afgezien daarvan, je kunt meelsoorten vervangen Zoals jij het graag wilt. Onderstaande beschuitbol met volkoren speltzuurdesem is gemaakt door een deel van mijn starter voor alle doeleinden de avond ervoor te voeren met 110 g speltmeel en 110 g water.

Licht zoete, nootachtige smaak van spelt

Voor zuurdesem beschuitbollen je kunt weggooi uit je koelkast gebruiken of starter die je na een voeding laat verdubbelen. Je wilt wel dat de starter wat zuurgraad heeft en niet vlak ervoor wordt gevoerd, omdat een deel van de beschuitbolbellen ontstaat door de reactie tussen het zuur in je zuurdesemstarter en het bakpoeder. Extra bellen komen van de reactie van warmte en bakpoeder, en de CO2 van de fermentatie in de starter.

Met beschuitbollen van gistkrijg je wat bubbels van ongeveer 30-60 minuten gistfermentatie nadat je het beslag hebt gemengd, en van de reactie tussen de hitte en het bakpoeder.

Mini oven
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart