Gekruide Zandkoekkoekjes Met Reliëf – Breadtopia

Soms zijn de eenvoudigste vakantiekoekjes het meest bevredigend, hoewel geplette zuurstokken en zeven lagen van ingrediënten kan ook leuk zijn. Deze elegante zandkoekkoekjes hebben een perfecte balans tussen meel, boter, suiker en kruiden. Technisch gezien is dit geen zandkoekdeeg vanwege het ei in de ingrediënten, maar dat is om een ​​ideaal deeg te maken voor het gebruik van een reliëf deegroller en dat de afdruk levendig blijft tijdens het bakproces.

[Jump to recipe]

Woodland cottage reliëf deegroller

Ik heb dit recept getest met bloem voor alle doeleinden en met volkoren speltmeel, en beide versies produceren malse koekjes die oplossen in je mond. De gemalen kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel smaken heerlijk, maar je kunt ook spelen met andere verhoudingen of andere kruiden zoals kardemom, foelie, piment en steranijs.

Eenvoudige gecanneleerde cirkels

Speltdeeg in verschillende vormen

De kruiden vallen iets meer op in de bloemkoekjes voor alle doeleinden, terwijl in de speltkoekjes de kruiden worden gecombineerd met de nootachtigheid van deze erfstuktarwe. Verrassend genoeg hebben beide deegsoorten dezelfde hydratatie nodig. Andere tarwevariëteiten kunnen ook worden gebruikt, hoewel je misschien een paar extra theelepels water of bloem moet toevoegen, afhankelijk van hoe het deeg aanvoelt als je er een bal van maakt voordat je het gaat koelen.

Spelt smeert wat meer uit tijdens het bakken

Fotogallerij

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Mini-Oven.nl
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart