Welk type brood heeft de laagste calorieën? [Let’s Compare!]

Brood is het voedsel van het leven, zoals het gezegde luidt. Het zit vol goede dingen, zoals vezels, koolhydraten en voedingsstoffen.

Dat alles zorgt ervoor dat het menselijk lichaam blijft neuriën, gelukkig en gezond als het maar kan, en dat geldt ook voor de calorieën die al die vitale dingen opleveren.

Je vraagt ​​je misschien af ​​– welk type brood heeft de laagste calorieën?

Calorieën zijn niet slecht. Ze houden ons op de been en afhankelijk van uw voedingsbehoeften heeft u mogelijk brood nodig met meer of minder calorieën.

Kijk altijd naar het aantal broodcalorieën op de verpakking voor een exact aantal, omdat veel bedrijven hun eigen unieke recepten hebben, maar we kunnen nog steeds een gemiddeld aantal calorieën uit de werken halen.

Eerst…

Welk soort brood heeft de minste calorieën?

Wat zit er in een brood?

Dat is een uitstekende vraag. Ingrediënten die je in de meeste broden aantreft zijn suiker, zout, gist, water, boter/margarine, groente- of koolzaadolie en een of meer soorten meel.

Sommige soorten brood kunnen ook eieren, noten, fruit en zaden of granen bevatten. Om precies te weten wat er in uw brood zit, kunt u het beste a) het zelf maken of b) de ingrediënten op het etiket lezen.

Hieronder vindt u een overzicht van de gezondste broden die u in uw supermarkt of bakkerij kunt vinden, en we zullen u vertellen wat erin zit, hun gemiddelde aantal calorieën en hoe ze zich verhouden.

Welk type brood heeft de laagste calorieën?

Volkorenbrood calorieën

Meergranen klinkt goed, en dat is het ook, maar laat je niet misleiden door te denken dat het de knieën van de bij zijn.

Meergranenbrood is in wezen witbrood met granen toegevoegd aan het deeg.

Dit maakt het wel een gezonder alternatief voor witbrood, maar volkorenbrood wordt gemaakt van volkorenmeel. Het zit daarom boordevol voedingsstoffen die witte bloem mist, tenzij kunstmatige voedingsstoffen worden toegevoegd, waaronder ijzer, eiwitten, vitamine E en magnesium.

Volkorenbrood, of volkorenbrood, heeft wel een hoog koolhydraatgehalte, maar is veel gezonder dan sommige andere voedingsmiddelen. Volkorenbrood is rijk aan vezels, vitaminen en mineralen. Als het met mate wordt geconsumeerd, kan het zelfs helpen om gewicht te verliezen en gewichtstoename te voorkomen.

Daves Killer-brood is een goed voorbeeld van een optie voor volkorenbrood. Een 27-ounce brood van dit brood bevat 21 volle granen en zaden, 5 gram eiwit en 5 gram vezels. De dun gesneden Daves Killer brood variëteit komt uit op ongeveer 70 calorieën per schijfje.

Gemiddeld aantal calorieën per 100 g: 259

Volkorenbrood calorieën

brood calorieën

In tegenstelling tot volkorenbrood, dat gemaakt kan worden van elk volkoren graan (zoals haver, tarwe, gerst en bruine rijst), wordt volkorenbrood alleen gemaakt door de tarwekorrel te malen.

Omdat volkoren nog steeds de hele tarwekorrel gebruikt, heeft het nog steeds een veel betere voedingswaarde dan witbrood en heeft het dezelfde voordelen als volkorenbrood. Tarwebroodcalorieën zijn ook iets lager dan graanbroodcalorieën.

Gemiddeld aantal calorieën per 100 g: 241

Gekiemde Volkoren Brood

Als je op zoek bent naar een gezond alternatief voor witte bloem of volkoren meelbrood, dan is gekiemd volkorenbrood een goede optie om te overwegen. Het is niet alleen goed voor je vanwege de volle granen, maar het proces dat tijdens het proces wordt gebruikt, breekt het eiwit- en koolhydraatgehalte in de granen af. Dit leidt tot een verhoogd vitaminegehalte.

Ezechiël brood, is bijvoorbeeld een soort gekiemd volkorenbrood en is zeer voedzaam. Het is gemaakt van verschillende peulvruchten en volle granen die begonnen te ontkiemen of te ontkiemen. De voedingsstoffen en vezels zijn veel rijker als je een gekiemde volkorenoptie zoals Ezechiëlbrood vergelijkt met een gemaakt met geraffineerd tarwebloem.

Calorieën van stokbrood en zuurdesembrood

Stokbrood en zuurdesembrood zijn eigenlijk enkele van de gezondste broden die er zijn.

Dit is grotendeels te danken aan het feit dat zuurdesem wordt gemaakt van slechts drie ingrediënten: meel, water en zout. Omdat zuurdesem veel langer laat rijzen dan de meeste andere soorten brood, en de ‘wilde gist’ die van nature in meel voorkomt aan het werk gaat, is het resultaat een brood dat gemiddeld meer mineralen en voedingsstoffen bevat dan witbrood en is ook gemakkelijker voor het menselijk lichaam om te verteren.

Door de lange rijstijd wordt het fytaatgehalte in het deeg verlaagd. Dit is belangrijk omdat fytaten zich binden aan mineralen, waardoor het voor ons lichaam veel moeilijker wordt om ze op te nemen.

tarwebrood calorieën

Hoewel zuurdesem minder vezels bevat dan volkorenbrood, geeft het je langer een vol gevoel, waardoor je de hele dag door calorieën bespaart.

Gemiddeld aantal calorieën per 100 g: 287

Roggebrood Calorieën

Rogge is een volkorenbrood gemaakt van roggekorrel. Het is een goed alternatief voor mensen die iets gezonds en meer vullend willen dan ander brood. Rogge bevat veel vezels, foliumzuur, mangaan en selenium en bevat weinig verzadigd vet.

Net als zuurdesem heeft het een scherpere, bijna pittige smaak en zal het je ook helpen om je langer vol te voelen.

Gemiddeld aantal calorieën per 100 g: 259

Pita Brood Calorieën

Pitabrood, traditioneel afkomstig uit het Midden-Oosten en de Middellandse Zee, wordt algemeen beschouwd als een van de gezondere broden die je kunt kiezen.

Hoewel het gemiddelde aantal calorieën per 100 g ongeveer hetzelfde is als bij de andere broden waar we naar hebben gekeken, is pita lang niet zo compact. Het wordt over het algemeen in kleinere hoeveelheden geserveerd, dus het bevat meestal minder calorieën. Bovendien is het zeer vetarm.

Een van de nadelen van pitabrood is dat het veel natrium kan bevatten, wat je lichaam kan stimuleren om water (en gewicht) vast te houden.

Gemiddeld aantal calorieën per 100 g: 275

Glutenvrij Brood

calorieën in brood

Hoewel glutenvrije producten op dit moment als een trendy dieet worden beschouwd, zijn ze niet altijd een gezonder alternatief – tenzij er natuurlijk coeliakie bij je is vastgesteld.

Om brood zonder gluten te maken, moet het meel van iets anders worden gemaakt dan rogge, tarwe of gerst – de drie producten waarvan het meeste meel wordt gemaakt. Dit betekent dat glutenvrij meel vaak wordt gemaakt van rijstmeel, tapiocameel, aardappelzetmeel en/of boekweitmeel.

Helaas mist glutenvrij brood voedingsstoffen en vezels, kan het een hoge glycemische waarde hebben en kan het verschillende toevoegingen bevatten om de smaak, textuur en vorm van het brood te verbeteren.

Gezien hoe gevarieerd glutenvrij brood kan zijn, is het moeilijk om een ​​gemiddelde te vinden voor het aantal calorieën dat een brood bevat. Over het algemeen zitten de meeste rond dezelfde niveaus als de andere soorten brood die we hier hebben behandeld, maar sommige zullen veel meer of veel minder hebben.

Als u een glutenvrij dieet volgt, lees dan zorgvuldig de ingrediënten op het etiket, vergelijk voedingsetiketten en vind het merk dat bij u past. Of ga naar je plaatselijke bakker en vraag waar ze hun glutenvrije brood van maken.

En vergeet niet dat je het zelfs zelf kunt proberen!

Zie meer: ​​Hoeveel sneetjes zitten er in een brood?

Is caloriearm brood een mythe?

Zoals je kunt zien, is er niet veel verschil tussen het aantal calorieën in brood – er is helaas geen echt caloriearm brood.

Zolang je geen zoet brood eet – zoals zoete broodjes en met suiker gelakte pull-aparts – lijken de calorieën in brood te schommelen tussen de 240 en 290 per 100 gram, wat ongeveer twee halve inch dikke sneetjes brood is. Zelfs calorieën uit witbrood en pitabroodjes zitten in dat bereik.

Vraag in plaats daarvan wat het gezondste brood is. Dan is zuurdesembrood of volkorenbrood het lekkerste brood dat er is.

Is er een caloriearme broodvervanger?

Als je brood helemaal wilt schrappen voor een koolhydraatarm dieet met minder calorieën of als je andere caloriearme opties wilt, zijn er een paar goede caloriearme alternatieven die je kunt overwegen. Een grootbladige sla, bijvoorbeeld sla of romaine, kan gebruikt worden als broodvervanger voor wraps.

Je kunt de slawrap vullen met alles wat je in een broodwrap zou doen, en het is een frisse en caloriearme aanvulling op je koolhydraatarme dieet.

Hier zijn nog een paar broodvervangers die je kunt gebruiken:

 • 100 volkoren brood platte bolletjes – ja, dit is een op brood gebaseerde optie, maar het komt neer op ongeveer de helft van de calorieën van gewoon brood. Dus je hebt nog steeds brood, maar het is een caloriearm en dieet met weinig koolhydraten optie.
 • Portabella champignondoppen – dit is een andere caloriearme optie om te brooden. Portobello-champignondoppen bevatten elk ongeveer 25 calorieën en kunnen tot in de perfectie worden gebakken of gegrild.
 • 100 calorieën vezelrijke tortilla’s – een andere optie op basis van brood is een vezelrijke tortilla van 100 calorieën of minder. Vezelrijke opties bevatten over het algemeen minder calorieën, maar u wilt ervoor zorgen dat u het etiket leest. Een low carb volkoren tortilla bevat ongeveer 90 calorieën.

Welk brood is het beste om af te vallen?

Aangezien u low carb-broodopties onderzoekt, doet u dit waarschijnlijk om af te vallen. In dit geval is meergranenbrood het beste brood om af te vallen. Het bevat gerst, tarwe, haver, maïs, boekweit, gierst en lijnzaad.

Meergranenbrood bevat veel vezels en andere voedingsstoffen, wat ideaal is om af te vallen. Het geeft je ook langer een verzadigd gevoel, zodat je kunt voorkomen dat je te veel eet of snoept van ongezonde voedselopties.

Thuis je eigen heerlijke broodrecept maken? Zorg ervoor dat u onze gids leest over het vinden van de beste broodmachines.

Als je thuis je eigen brood maakt, heb je controle over de ingrediënten die je gebruikt. Je kunt dus je brood met een paar calorieën maken zoals je wilt.

Verwant lezen – Beste zelfgemaakte eiwitrijke broodrecepten


Nu weet je alles over broodcalorieën – nog vragen?

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Mini-Oven.nl
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart