Veganistisch Maïsbrood – Breadtopia

Op nieuwjaarsdag zijn we aan het eten erwten voor penny’s, greens voor dollars en maisbrood voor goud. Ik verwijs naar de zuidelijke gewoonte om erwten met zwarte ogen te eten op nieuwjaarsdag, vaak geserveerd met boerenkool en maisbrood, voor geluk en voorspoed. U kunt meer leren over de traditie in deze “Southern Living” artikelen hier is een recept Ik hou van erwtensoep met zwarte ogen. Het heeft zelfs tomaten, die samen met al dat fortuin een goede gezondheid zouden moeten brengen.

Erwten met zwarte ogen, boerenkool, maisbrood

[Jump to recipe]

Breadtopia heeft hier al een relatief traditioneel maisbroodrecept. Het maakt gebruik van versgemalen maïs en wit sonora-tarwemeel, maar in de winkel gekocht maïsmeel en bloem voor alle doeleinden zijn ook opties. Voor dit recept heb ik besloten om de maisbrood veganistisch te maken en rode maïs te gebruiken voor een andere kleur en diepe maïssmaak.

De Bloody Butcher-maïs die ik voor dit maisbrood heb gemalen, is een mix van donkerrood, oranje en geel. Deze maïsvariëteit wordt geteeld in de VS en stamt net als maïs die over de hele wereld wordt verbouwd af van landrasvariëteiten in Mexico die duizenden generaties selectief zijn gekweekt om zich aan te passen aan de lokale omstandigheden. Dit en meer leerde ik uit het boek “Massa”, door Jorge Gaviria, dit afgelopen jaar gepubliceerd.

In dit recept kun je ook andere soorten maïs gebruiken en zelfs masa harina, oftewel genixtamaliseerde maïsmeel. Masa harina is echter meer absorberend dan gewoon maïsmeel, dus je hebt waarschijnlijk meer vloeistof nodig in het beslag. Het is ook prima om niet-veganistische melk, boter en ei in dit recept te gebruiken als je dat liever hebt, evenals volkorenmeel in plaats van bloem voor alle doeleinden.

Bloody Butcher maisbrood

Hier zijn enkele aanvullende brood- en tortillarecepten met maïsmeel die je misschien leuk vindt:

Huisgemalen Maïsbrood

Maïspap en rozemarijnzuurdesem

Broa de Milho (Portugees maïs- en roggebrood)

Anadamabrood (brood met maïs en melasse uit New England)

Maïs Cheddar Jalapeño Zuurdesem

Witte Sonora-tarwe en blauwe maïszuurdesem

Traditionele maïstortilla’s

Vers Gemalen Maïs En Tarwe Tortilla’s

Hele korrels, grof gemalen, fijn gemalen

Mini oven
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart